Известие

Collapse
No announcement yet.

Нужда от съвет относно пистов ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нужда от съвет относно пистов ремък

Колеги когато преди година сменях ангренажен к-т майторът ми каза, че пистовият ремък и ролките му са заминали. Сега ми се освободиха малко парички за поддръжка на колата и искам да ги вложа разумно.
    Значи от два три месеца се чува румолене при работа на място, когато колата загрее в смисъл се покара повече от 3-4км.
    Всичко освен частите около пистовия ремък и неговата магистрала е на 10к км. При подаване на гас шумът който се чува се засилва пропорционално с оборотите на двигателя, но само на място в движение не мога да го доловя този шум поради другите шумове от гуми и т.н.
    Този шум е твърде леко доловим и дори хората в моето обкръжение казват, че се вманиачавам и на колата нищо и няма, но аз си знам, че си е за смяна след като и майстор ми е казал и си знам, че от 2 години и 20-ина хиляди км (от както съм я купил нов внос) не е сменян. Чета разни теми за демфери, шайби на климатика и тем подобни и се плаша, обяснете малко, защото до колкото успях да разбера демфер трака, но все пак и форумно мнение няма да ми е излишно.

Шумът при натискане на съединителя не се променя нито педалът издава каквото и да е трептене или вибрация.

Кажете и който е сменял цени които да очаквам за комплекта в магазина, защото 200лв само за обтяжната ролка на комплекта ми се виждат адски много при положение, че ангренажния ми комплект с отстъпката на приятел ми излезе 150 лева.

Благодаря ви предварително и се надявам да не се дублирам с тема която е писано, просто не успях да намеря точно това за което пиша!

Сваляш ремъка и проверяваш ролките, шайбата на компресора и фрайлауф-а на алтернатора.
    ex - 147 16v multijet

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 17:05.

Comment

Извинявам се, в опита си да съм максимално изчерпателен най-важното съм пропуснал.
        Колата е Алфа Ромео 147 jtd 8v, 115(116)кс производство 10.2002 година

Comment

...
          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 17:06.

Comment

http://www.axm-auto.com/index2.php?b...=14&subcat=152
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Моето Стило е със същия мотор и при мен се появи шум, оказа се, че е от лагера на компресора. Сменихме го и спря. Струва около 30-40лв, не помня точно.
              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
              ex Alfa 156 1,9 JTD
              ex Alfa 75 1,8

Comment

Лагера е евтин, доста по-евтин, по-скоро с труда е 30-40лв.
                ex - 147 16v multijet

Comment

Така де, това имах предвид
                  Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                  ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                  ex Alfa 156 1,9 JTD
                  ex Alfa 75 1,8

Comment

Мойта техника (M-jet 16V 140 коня) скъса пистов ремък, заради демпферната шайба на алтернатора. Пистовия ремък, заедно с всички ролки и шайби за него ми беше струваше 240 лв с труд и части. Това са цени с 50% намален труд и 35% на частите.
                    '06 Alfa Crosswagon Q4

Comment

Благодаря ви колеги за информацията, ще ви държа в течение какво е станало. При всички положения и клип ще направя преди и след смяната, ако се долови на него все пак.

Благодаря и по специално на emzo за точните неща които каза да проверя преди да купя каквото и да било, ще постъпя точно така, а няма да купувам всичко на веднъж както по принцип правя и след това се оказва, че половината неща имат още доста живот.

Comment

...
                        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 17:06.

Comment

Не съм го сменял колега, и дори както е на колата се вижда, че не е в никак добро състояние. Утре през деня ще я разглобим с приятел да видим дали има и нещо друго по магистралата за смяна и Понеделник ще се пазарува каквото трябва.

Comment

Аз пистов ремък никога не съм сменял...карам докато се скъса
                            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                            ex Alfa 156 1,9 JTD
                            ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                              Аз пистов ремък никога не съм сменял...карам докато се скъса
                              Това не са онези жигуловите ремъчета, които като се скъсат просто изпадат. 2 м дълъг ремък и минаващ през сумати и ролки не знаеш, като се скъса, къде ще се омотае и какви поразии ще направи.

По-добре си го сменяй профилактично. Нито е скъп, нито се сменя трудно.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X